Present Danger is gestart in 1996 als hardrock-coverband en brachten 3 cd´s uit. Naast de vele positieve reacties op het eigen werk, werd wel vaak de vergelijking met Metallica gemaakt. In de jaren die volgden groeide de bekendheid in het circuit en bracht de band 4 albums en 2 singles met eigen repertoire uit. Vele optredens volgden in binnen- en buitenland, met zelfs een korte tour in de VS.

In 2005 besloten de bandleden naast de reguliere optredens een Metallica-set te gaan brengen. Hierop kwamen vanuit het publiek zeer veel positieve reacties en daarom hebben ze zich in het jaar 2007/2008 als Metallica tribute ingeschreven voor de landelijke bandcompetitie "Clash of the coverbands" en met succes. Zij werden gekozen tot winnaar in de landelijke finale in de Vechtse Banen te Utrecht.

Inmiddels is het Metallica repertoire uitgebreid tot een spectaculaire tributeshow en deze zullen ze u laten zien en ten gehore brengen in Den Bolder.

Present Danger staat garant voor een avond ouderwets genieten op het gebied van rockmuziek. Dit wordt knallen..., dit wordt rocken, tot dan!