Maikel Netten en Maurice Dingemans komen allebei uit de bouw: jarenlang gingen ze samen op pad als zelfstandige metselaars. Zo’n anderhalf jaar geleden besloten ze gelijktijdig te stoppen. “Er was bijna geen werk meer in en bovendien hadden we onze zinnen op iets anders gezet”, vertelt Maikel. “We liepen al langer rond met plannen om een entertainmentbedrijf in de muziek te beginnen. We moesten alleen een geschikte locatie zien te vinden. Die vonden we in het centrum van Kaatsheuvel: een ruimte van bijna 125 vierkante meter met veel mogelijkheden. Deze ruimte hebben we onderverdeeld in een lesruimte voor gitaarlessen, een relaxruimte met een tafel, vier stoelen, een bank en een keukentje, twee repetitieruimtes en een studioruimte. We hebben alles eerst flink verbouwd en geïsoleerd; mei vorig jaar gingen we van start met PTL Entertainment.”

Het jonge bedrijf houdt zich bezig met het verhuren van repetitieruimtes aan bands, het verzorgen van gitaarlessen (Maikel speelt bij Present Danger), het verzorgen van audio-opnames en het verzorgen van disco- /live sound. Maurice: “In onze repetitieruimtes komen bandjes van verschillende genres en leeftijden. Ik heb onlangs de opleiding voor Studio en Live engineer aan de Sound Education school in Utrecht afgerond, dus de opnamestudio zal vooral mijn ding worden. Op het gebied van live-sound kunnen we vrijwel alles regelen: van conferenties of vergaderingen tot een totale disco inclusief licht met de mogelijkheid zangers uit te versterken. De apparatuur hebben we in eigen beheer; we kunnen aan vrijwel alle wensen voldoen.”

Dat PTL Entertainment breed georiënteerd is, blijkt uit het feit dat Maikel en Maurice ook actief zijn op het gebied van evenementenorganisatie, PA-plaatsing en het vastleggen van artiesten. Momenteel is het tweetal vooral bezig met gitaarlessen, repetitieruimteverhuur voor bandjes, live-sound (verzorgen van geluid op locatie tijdens optredens), backline-verhuur (instrumentenverhuur) en Drive-in shows. Maikel: “We zijn ook weer bezig met de Kick-Off avond van het Pleinfestival. Hierbij regelen we de bands, verzorgen we backline en helpen we die avond mee op allerlei gebied. Dit hebben we onlangs ook op Wollukstock in Waalwijk gedaan. Wat echter continu doorgaat, zijn de gitaarlessen voor jong en oud, beginners en gevorderden, akoestisch en elektrisch in de stijl die de leerling wil.”

Na ruim een jaar kunnen Maikel en Maurice tevreden terugkijken. De ruimtes zijn goed gevuld en het bedrijf wordt steeds vaker benaderd voor allerlei muzikale evenementen. Het tweetal is continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zo verder te groeien. Meer informatie is te vinden op www.ptlent.nl.