Het is bijzonder dat Bolderpop, een werkgroep van Den Bolder, buiten haar thuishonk een concert organiseert. De reden is dan ook bijzonder: het gaat om een feestje. “Vorig jaar bestond Bolderpop vijf jaar en dat wilden we groots vieren”, vertelt Barko Smits van de werkgroep. “Het kwam echter door de viering van 750 jaar Waspik ongelukkig uit dus hebben we besloten het een jaartje uit te stellen. Want een ding is zeker: het wordt een knallend feest!”

De werkgroep dacht in eerste instantie na over het boeken van een grote act. Daar bleken echter financieel en organisatorisch nogal wat haken en ogen aan te zitten. Dus kwam een rockavond als alternatief naar voren. “We hebben in ons zesjarige bestaan twee rockavonden georganiseerd onder de naam ‘Masters of Rock’. Beide avonden waren helemaal uitverkocht. Er blijkt voor rockmuziek veel animo te zijn in deze regio. We hebben binnen dit genre dan ook bewust voor drie topbands gekozen die allemaal al een keer in Den Bolder hebben opgetreden. We verwachten veel bezoekers.”

Die verwachting kan wel eens uit gaan komen. De kaartverkoop is goed op gang en de reserveringen stromen binnen uit binnen- en buitenland. Naast Nederland en België zijn er drie reserveringen binnen gekomen uit Zwitserland. Bolderpop hoopt op een uitverkochte tent; dat wil zeggen zo’n vijftienhonderd man. “Dat zijn veel mensen”, lacht Barko. “Maar we gaan er voor! Op onze avonden in Den Bolder zijn de zeshonderd kaarten altijd snel uitverkocht, dus dat geeft aan dat er veel animo is. Zeker met Present Danger uit Kaatsheuvel als Metallica tribute hopen we een regionale publiekstrekker te hebben. Overigens zijn de shows van Action in DC (AC/DC) en Stahlzeit (Rammstein) ook erg indrukwekkend. Het wordt gewoon een ‘vette’ avond waar je bij moet zijn.”