Het jubileumconcert van Bolderpop (onderdeel van Den Bolder) stond eigenlijk vorig jaar gepland. Door het drukke programma in verband met 750 jaar Waspik besloot de werkgroep het concert uit te stellen. Om extra groot uit te kunnen pakken, is besloten ‘thuishonk’ Den Bolder even te verlaten en een grote tent neer te zetten langs de snelweg in Waspik. Afslag 35 van de Maasroute (A59) zal voor deze dag omgedoopt worden tot ‘Rockafslag 35’.

Topacts

De bands die het feest van Bolderpop opluisteren zijn allemaal bekenden in Waspik. De drie bands speelden eerder op uitnodiging van Bolderpop in Den Bolder en zorgden allemaal voor een uitverkochte zaal. “Er is voor deze soort muziek veel animo in de regio”, vertelt Barko Smits van Bolderpop. “Het zijn drie topbands, waarmee we met Present Danger helemaal een regionale topact te pakken hebben. We zijn er erg trots op dat we op deze manier ons vijfjarige bestaan kunnen vieren.”

Action in DC opent de avond met een show vol muziek van AC-DC. De band lijkt bij tijd en wijlen nog beter dan de echte rockers. Waarschijnlijk wordt de complete show, dus met kanonnen vertolkt op 6 september. Present Danger doet momenteel goede zaken als tributeband van Metallica. Tijdens de Dommelsch Clash of the Coverbands wist de vierkoppige band uit Kaatsheuvel de publieksprijs te winnen wat hen veel optredens heeft opgeleverd. De band staat als een huis en zorgt voor een uitzonderlijke sfeer. Stahlzeit komt net als hun helden uit Duitsland en speelt de muziek van Rammstein. Sluit je ogen en je zou denken dat de originele band op het podium staat. Compleet met indrukwekkend vuurwerk zorgt Stahlzeit voor een onuitwisbare herinnering.

‘Rockafslag 35’ wordt gehouden op zaterdag 6 september in een tent aan de Dijkeindeweg in Waspik. Het concert begint om 19.30 uur. Kaarten voor het concert zijn in de voorverkoop te koop voor 15 euro op de volgende adressen: Den Bolder (Waspik), Boek & Co (Loon op Zand), Music Store (Raamsdonksveer) en De Boxer (Tilburg). Toegang is vanaf 16 jaar. Meer informatie is te vinden op www.bolderpop.nl.