Een kolkende menigte in stadion De Vechtsebanen moest lang wachten op het optreden van Present Danger. De organisatie had de Metallica tribute als laatste ingepland en ging er blijkbaar van uit dat het een waardige afsluiter zou worden. In totaal streden acht bands om twee prijzen: winnaar van de jury en winnaar van de publieksprijs. De jury koos voor Rockabilly band Big Shampoo & The Hairstylers. Het publiek koos massaal voor Present Danger.

Bezieling

Ruim zevenhonderd fans uit Kaatsheuvel en omstreken waren in Utrecht aanwezig om ‘hun’ band te steunen. Present Danger is een echte publieksband en weet als geen ander het publiek mee te krijgen. De band speelde vijf nummers van Metallica: ‘Master of puppets’, ‘Nothing else matters’, ‘The four horsemen’, ‘Enter sandman’ en ‘One’. De nummers werden met zo’n bezieling gespeeld dat het haast leek alsof Metallica er zelf stond. Critici durven zelfs te beweren dat Present Danger de nummers van haar idolen nog overtuigender speelt dan Metallica zelf. Voor de fans was het vooral een groot feest. Genietend van de andere bands, maar wachtend op het ‘echte werk’ lieten ze zich tijdens het half uur durende optreden helemaal gaan.

De ijshal in Utrecht stond op z’n kop toen organisator John van den Borne de uitslag bekend maakte. Eerst kreeg zanger en gitarist Thijs de Jong de Award voor de beste gitarist. Daarna ontving de band de ‘Public’s Favourite Award’ voor populairste coverband van Nederland. Veel dank ging uit van de vier bandleden naar de trouwe fans die er iedere voorronde bij waren. De komende tijd zal Present Danger vooral als Metallica tribute geboekt worden; de reserveringen stromen al binnen. Op 28 juni staat de Top 100 Aller Tijden in Made op het programma. Wellicht dat de band in het najaar weer wat meer rust krijgt om te werken aan eigen nummers. Maar eerst genieten: ‘hell yeah’. Meer informatie en foto’s: www.presentdanger.nl.