KAATSHEUVEL - Het werd een gezellig onderonsje vrijdagavond in de Kaatsheuvelse muziekwinkel String & Things van Toon van Gils. Metalband Present Danger verzorgde er een akoestisch optreden met eigen werk en nummers van Metallica en werd daarbij in een aantal nummers bijgestaan door de talentvolle zangeres Bella Hoog Antink.

Dat Present Danger in binnen- en buitenland zalen en tenten plat speelt, is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Best een uitdaging dus om qua show een flinke stap terug te doen en in de muziekwinkel tussen de gitaren een intiem concert te verzorgen voor een kleine honderd bezoekers. Toch ging het de band opvallend makkelijk af om van de rocknummers sfeervolle akoestische versies te maken.

Iron Rain

Met het eigen nummer Iron Rain werd de toon meteen gezet. Meerdere eigen nummers volgden met Drowning in sorrow als hoogtepunt. De nummers van Metallica zijn gesneden koek voor de vier bandleden, zelf in akoestische versies. Na een eerdere succesvolle samenwerking eerder dit jaar in Crossroads was ook nu zangeres Bella Hoog Antink gevraagd om enkele nummers van hemelse vocalen te voorzien. Mooiste moment van de avond was de uitvoering van Turn the page van Metallica, opgedragen aan de deze week overleden Ingrid de Brouwer van Tavenu. Het werd een mooie avond. Dat terzijde het gitaarmerk Ovation Guitars werd gepromoot viel maar weinig bezoekers op. Een gezellige en spontane jam vormde het slotstuk van een muzikale en vooral gezellige avond.