op ‘Face the truth’ laten een band horen die klaar is voor de grote doorbraak. Op zaterdag 8 december wordt het nieuwe album gepresenteerd in Tavenu in Waalwijk.

Nieuw albumOoit begonnen als band met eigen werk, kreeg het spelen van Metallica-nummers de laatste jaren de overhand bij Present Danger. De vierkoppige metalband wordt vaak geboekt als hoofdact bij tributefestivals in binnen- en buitenland. “Gaaf natuurlijk”, vertelt zanger en gitarist Thijs de Jong. “We mogen nu spelen op festivals waar we vroeger zelf als bezoekers naartoe gingen. Metallica is ook onze grote inspiratiebron dus het is geweldig om die muziek voor een groot publiek te kunnen spelen.”

Toch bleef de wens om weer een keer een album met eigen werk uit te brengen steeds aanwezig. Om verder uitstel uit te sluiten, werd de Swamp Studio in Raamsdonk in oktober vastgelegd. Negen dagen was de band er met Edwin Balogh en Stephen van Haestregt als producers om in eigen beheer acht nummers op te nemen. Vorige week nam Thijs nog een bonustrack op: de akoestische versie van de titelsong ‘Face the truth’. “Dit album laat goed horen waar we nu staan en wat ons bezighoudt. We hopen dat de naamsbekendheid die we afgelopen tijd hebben opgebouwd zich nu uitbetaald in succes met eigen werk.”

De CD-presentatie van Present Danger vindt plaats op zaterdag 8 december in Tavenu in Waalwijk. De hele CD zal dan gespeeld worden. Ook de bands Exzone21 en DSB Band verzorgen een optreden. De avond begint om 21.00 uur; kaarten kosten 7 euro of 12 euro inclusief de nieuwe CD.