De band heeft de professionele opname van de single te danken aan de Dommelsch Clash of the Coverbands. Op 12 april vorig jaar won de band de Public’s Favourite Award in Utrecht. “Dat was helemaal geweldig”, blikt drummer Martijn de Jong terug. “In totaal waren er ruim zeshonderd fans afgereisd naar Utrecht om ons te steunen. We wisten dat we kanshebber waren op de populairste band te worden, maar de andere bands waren ook zo goed dat het toch als een verrassing kwam. Voor ons een enorm hoogtepunt in ons 12-jarig bestaan.”

Aan het winnen van de Award hield de band een aantal leuke prijzen over. De belangrijkste was de professionele opname en promotie van een single. Hoewel Present Danger met nummers van Metallica de Dommelsch Clash heeft gewonnen, is er door de organisatie toch gekozen om een eigen nummer als single uit te brengen. Bassist Gijs van Gorp: “Dat wilden we zelf ook graag. Uiteindelijk blijft ons eigen werk voor ons het belangrijkst. We hebben in overleg gekozen voor ‘Dark Visions’, een nummer uit 1999 dat we helemaal opnieuw hebben gearrangeerd. Het is nu veel meer bombastisch met pauken, piano en strijkers. Toen we de definitieve eindmix hoorden, kregen we allemaal kippenvel.”

Om de single meteen goed te kunnen promoten, kreeg de band ook de mogelijkheid een videoclip op te nemen. In een oude leerlooierij in Dongen werd door een professioneel bedrijf de clip in één dag opgenomen. Vanaf maandag 26 januari is ‘Dark Visions’ in alle Nederlandse platenzaken te koop voor 2,99 euro. Als tweede nummer staat ‘Alcohol’ op de single. Dat de organisatie vertrouwen heeft in Present Danger blijkt uit het feit dat eind februari meteen de tweede single ‘Iron Rain’ verschijnt met als tweede track ‘Freeze to death’. Als de single aanslaat kan het de landelijke doorbraak betekenen van Present Danger.