Wordt Paradiso normaal gesproken bevolkt door hoofdstedelijke alternatievelingen en ander hip volk, vandaag is de voormalige kerk aan de Weteringschans het terrein van muziekliefhebbers uit de provincie. Bands uit plaatsen als Ruurlo, Sneek, Heerlen en Bergen op Zoom staan op de planken en zij nemen elk hun eigen schare fans mee.
Op de toiletten leidt dat tot interessante ontmoetingen. Een Limburger probeert zich verstaanbaar te maken door een 'Gooise r' na te bootsen, tot hilariteit van de overige aanwezigen. De mensen uit Kaatsheuvel en omstreken, duidelijk herkenbaar aan een speciaal gedrukt T-shirt, hoeven zich niet aan te passen. Ze zijn veruit in de meerderheid. "He'k jou nie ergens eerder gezien?"
De concurrentie is pittig. Big Shampoo and The Hairstylers uit Bergen op Zoom zetten een dijk van een show neer, één finalist uit Brabant lijkt zeker. Maar dat moeten er natuurlijk twee worden.
Niet ieder optreden valt trouwens in de smaak, vooral niet bij de Present Danger-fans, die van een 'stevig meziekske' houden. No Kiddin' speelt dance classics uit de jaren '80 en staat voor de Kaatsheuvelse rockers geprogrammeerd. " Als deze troep is afgelopen gaat het helemaal los. Ga maar snel vooraan staan ", adviseert een in het zwart gehulde fan me.
Helemaal als laatste staat Present Danger op het podium. Beter konden de mannen het niet treffen. Een afsluiter moet namelijk knallen en dat is nou net de specialiteit van de Metallica-imitatoren.
Thijs de Jong, zanger en leadgitarist maakt de bedoeling meteen duidelijk: "Ik wil de voegen laten korrelen!" De hele zaal gaat daarna los op de Metallica-covers Master of Puppets, Nothing Else Matters en One. Sluit even je ogen en je merkt niet dat er een coverband op het podium staat. Maar je kunt ze beter open houden, het gaat namelijk écht helemaal los.
De uitslag wordt even later bekend, maar spannend is het niet. Het publiek mag namelijk twee favorieten aanwijzen. En Present Danger hoort daar uiteraard bij.
De bandleden zijn uitgelaten na het behalen van de finale. "Dan gaan we beter spelen dan vanavond", zegt gitarist Joost Hamers, uithijgend op een luie sofa in de kleedkamer. "Technisch ging het niet allemaal even goed. De eerste snaar sprong al na een paar minuten." Naast hem hangt basgitarist Gijs van Gorp, die een week geleden nog een blinde darmoperatie onderging. "Ik ben dan hopelijk ook wat fitter."

De fans hebben het waarschijnlijk amper gemerkt. Zij vieren een Brabants feestje in de hoofdstad. En op 12 april doen ze dat in De Vechtse Banen in Utrecht ongetwijfeld nog een keer.