Present Danger is de band van de tweelingbroers Thijs en Martijn de Jong (sologitaar / zang en drums), Joost Hamers (slaggitaar) en Gijs van Gorp (basgitaar). Vorig jaar vierde de band haar tienjarige bestaan. Inmiddels werden drie CD’s opgenomen met eigen werk. De band is echter steeds vaker te zien als tribute van Metallica waarmee ze veel fans naar optredens trekken.

Dit jaar besloot de band zich in te schrijven voor de Dommelsch Clash of the Coverbands: de grootste landelijke wedstrijd voor coverbands. “Het was lang geleden dat we aan een wedstrijd hadden meegedaan en het leek ons wel leuk om te kijken waar we als Metallica tribute staan”, vertelt zanger Thijs de Jong. “Bovendien is dit de enige manier voor een coverband om een keer in Paradiso Amsterdam op te kunnen treden: dat zou wel erg tof zijn.”

Na drie voorrondes heeft Present Danger de Regiofinale Zuid gehaald. De concurrentie wordt steeds groter. Drummer Martijn de Jong: “Het zijn echt goede bands. Je moet je met een half uur spelen bewijzen, dus je voelt een behoorlijke spanning. Maar er komen meestal veel fans dus dat vergroot het vertrouwen.”

De Regiofinale vindt plaats op zondag 6 januari 2008 vanaf 15.00 uur in 013 Tilburg. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 7,50 euro via www.presentdanger.nl. Aan de zaal kosten kaarten 10 euro.