Het is niet niks als het toonaangevende muziekblad Oor het volgende over je schrijft: “Een ware apotheose vormde de afsluitende Metallica tribute uit Kaatsheuvel. Vol overgave zetten de vier Brabantse podiumbeesten Paradiso op zijn kop met onder andere Nothing Else Matters en One.” De halve finale van de Dommelsch Clash op 16 februari in Paradiso zal de bandleden nog lang in het geheugen gegrift staan. Hoewel het optreden maar twintig minuten mocht duren, is het een van de hoogtepunten voor de 11-jarige Kaatsheuvelse band.

“Het spelen in Paradiso was een bijzondere ervaring”, blikt zanger Thijs de Jong terug. “De witte balkons, de uitzinnige menigte, cameramensen die om je heen manoeuvreren en dat allemaal in een oude kerk. Het was echt vet kicken. We hadden zo’n 450 fans meegenomen vanuit Brabant en dat zorgde voor een geweldige sfeer. Ik zou het zo weer willen doen!”

Present Danger ontving de publieksprijs in Paradiso wat de band een ticket gaf voor de finale van de grootste nationale wedstrijd voor coverbands in Utrecht. Hoewel Paradiso het ultiem haalbare leek voor de band (“we hebben op hetzelfde podium gestaan als Rolling Stones, David Bowie en Prince”), zijn de vier muzikanten erop gebrand te gaan knallen in Utrecht. “Vanuit de organisatie wordt de gelegenheid geboden om nog groter uit te pakken op het gebied van licht en special effects. Natuurlijk draait het straks weer om het zo goed mogelijk brengen van de nummers, maar we kunnen nu een echte show wegzetten. Wij zijn een echte publieksband dus we gaan zorgen voor spektakel.” Leuk voor de fans van Present Danger is dat Thijs de Jong genomineerd is voor de Award van beste gitarist. Daarnaast maakt de band kans op ‘The Clash Hitlijst Award’ voor de beste notering.