Het zijn drukke tijd aan het front van de Kaatsheuvelse metalband Present Danger. De band bestaat inmiddels vijftien jaar en heeft zich opgewerkt tot een internationale act. Met name het winnen van de publieksprijs van de Clash of the Coverbands ruim drie jaar geleden heeft voor de band veel nieuwe deuren geopend. De band wordt steeds vaker als afsluiter van grote festivals geboekt als tributeband van Metallica. “Het gaat erg goed met de Metallica tribute”, vertelt zager Thijs de Jong. “We hebben de setlist flink uitgebreid en daarnaast hebben we de live shows qua aankleding en special effects flink aangepakt. Het is altijd gaaf als hele zalen en tenten compleet uit hun dak gaan tijdens optredens.”

De komende periode gaat Present Danger zich naast de Metallica tribute concentreren op nieuw eigen werk. De laatste jaren is het er niet van gekomen door het perfectioneren van de Metallica set, maar nu heeft de band besloten een repetitie per week te wijden aan nieuw werk. “Dat gaat goed. Een aantal demo’s is al ver uitgewerkt en er zijn ideeën genoeg. We hopen ergens in de loop van 2012 een nieuwe CD te kunnen presenteren. Qua stijl zal het in het verlengde liggen van de laatste twee singles ‘Dark Visions’ en ‘Iron Rain’, dus een mooie mix van gevoelige ballads en snoeiharde metal.”

Als leuk tussendoortje verzorgt Present Danger op vrijdag 14 oktober een akoestisch optreden. Het is de eerste keer dat de band volledig akoestisch zal spelen. Op uitnodiging van muziekhandel Strings & Things zal de band als afsluiter van de ‘Acoustic Night’ spelen. Het wordt een mix van eigen werk en nummers van Metallica waarvoor de band nummers opnieuw ingestudeerd heeft. “Het snoeiharde riff- en solowerk is best pittig op een akoestische gitaar. Ook qua drums moeten we wat bijstellen, maar dat houdt het spannend. We kijken er erg naar uit.” Naast Present Danger verzorgen Nikki Henskens, Emmelie Herwegh, combo Lay Back, combo JoJo en Mobilae een akoestisch optreden. De avond bij Strings & Things (Hoofdstraat 173 in Kaatsheuvel) begint om 18.00 uur en de toegang is gratis.