Al een paar keer zat Present Danger tegen een landelijke doorbraak aan. Zo werd de prestigieuze Clash of the Coverbands gewonnen, werd de single ’Iron rain’ landelijk gelanceerd en mocht de band bij Gerard Ekdom op 3FM spelen. Het blijkt echter dat het lastig is om met metal-muziek de TOP40 binnen te komen. Dat neemt niet weg dat de band zich enorm heeft ontwikkeld als populaire live-act. ”Wij zijn op het podium op ons best”, vertelt zanger en gitarist Thijs de Jong. ”Of het nu gaat als tribute van Metallica of met ons eigen werk, er wordt door de fans luidkeels meegezongen. Eerst was dat alleen hier in de regio, maar inmiddels is dat tot in de verste uithoeken van ons land zo. Zelfs in het buitenland wordt ons eigen werk meegezongen: hoe vet is dat?”

Na een goed optreden op het Fo Festiv in Martinique in Zwitserland en een succesvolle ’Legends of Rock tribute tour’ waar grote zalen en hallen in de Benelux werd aangedaan, is de band zaterdag terug op eigen bodem. In Tavenu verzorgt Present Danger samen met Piece of Maiden een avond onvervalste rockmuziek. Present Danger speelt daarbij zowel eigen werk als nummers van Metallica. Er wordt een nieuw t-shirt lijn gepresenteerd. Maar er is meer nieuws te melden. Zo ging Thijs onlangs een samenwerking aan met Amerikaanse gitaarmerk Ovation. ”Dat is wel gaaf. Ik werd benaderd of ik semi-akoestisch met Ovation wilde gaan spelen. Dat is echt een topmerk waar ondermeer Melissa Etheridge op speelt, dus ik voelde me vereerd. Mijn nieuwe gitaar heeft een bolle achterkant en klankgaten in de klankkast. Dat is uniek en zorgt voor een vette sound. Erg blij mee!”

Het concert van Present Danger en Piece of Maiden vindt plaats op zaterdag 17 maart in Tavenu in Waalwijk. Het concert begint om 21.00 uur.  Er zijn nog kaarten te koop in de voorverkoop via www.tavenu.nl.