Er verschijnt nog steeds een glinstering in de ogen bij Gijs van Gorp, Joost Hamers, Thijs de Jong en Martijn de Jong als er teruggeblikt wordt op de Dommelsch Clash of the Coverbands. Half 2007 schreef de band zich in als tributeband van Metallica, “gewoon om te kijken hoe ver we zouden komen.” Dat de deelname in april 2008 zou eindigen met de winst van de Public’s Favourite Award in Utrecht, hadden de vier bandleden toen nooit kunnen bedenken. “Je gaat er natuurlijk niet van uit dat je wint als je aan een wedstrijd meedoet waar zoveel bands aan deelnemen”, vertelt drummer Martijn de Jong. “Maar gaandeweg ging het steeds beter lopen en onder de fans begon de Clash enorm te leven. Samen met de fans hebben we het geschopt tot meest populaire coverband van Nederland.”

Aan het winnen van de prijs hing de professionele opname van een single vast. In overleg met de organisatie werd gekozen voor het eigen nummer ‘Dark Visions’, een nummer dat al stamt uit 1999 maar volgens de kenners een enorme hitpotentie heeft. “We hebben het nummer wel helemaal opnieuw moeten arrangeren”, vertelt zanger en gitarist Thijs de Jong. “Het moest sowieso korter en er zijn nu extra instrumenten in te horen. Het is vooral de strijkersessie die het nummer nu meer bombastisch maakt. Het eindresultaat is geweldig!”

Hitlijsten

Op 16 januari werd de videoclip opgenomen van ‘Dark Visions’ in een oude leerfabriek in Dongen. Het moet de single versterken als het de hitlijsten binnenstormt. “Maar zo ver is het natuurlijk nog niet”, lacht bassist Gijs van Gorp. “We hebben een kleine kans dat het nummer aanslaat, maar wie weet. We krijgen airplay op 3FM dus hopelijk wordt Nederland enthousiast.” Om de ‘doorbraak’ meer kans van slagen te geven, wordt eind februari de tweede single ‘Iron Rain’ uitgebracht.

De single ‘Dark Visions’ is vanaf maandag 26 januari voor 2,99 euro te koop in alle Nederlandse platenzaken. Het is een belangrijk moment voor de band. Gijs: “We zijn in de regio al best bekend door de vele optredens en onze deelname aan de Top100 in Made. Maar het zou tof zijn als we landelijk naam kunnen maken. Als band is dat natuurlijk een absoluut hoogtepunt. Mocht het lukken dan gaan we er voor. Optreden is het mooiste wat er is, dus als we dat in binnen- en buitenland kunnen doen, dan is dat helemaal ‘vet’. Dus: allemaal kopen die single!!!”

Op zondag 1 februari vindt de officiële presentatie van de single en clip van ‘Dark Visions’ plaats in 013 in Tilburg. Ook de bands Big Shampoo en Rattlesnake Shake zullen daar vanaf 15.00 uur hun single presenteren. Kaarten voor de presentatie zijn te koop à 17,50 euro via de site van Present Danger. Mensen die de single meenemen krijgen 7,50 euro korting. Meer informatie: www.presentdanger.nl.