Dat er weer een rockavond in Den Bolder zou komen, stond twee jaar geleden na afloop van de eerste editie van ‘Masters of Rock’ al vast. De avond was toen helemaal uitverkocht en zo’n zeshonderd man genoten van de tributebands Present Danger, Up the Irons en Action in DC. Organisator Bolderpop kreeg de vraag er een jaarlijks terugkerend gebeuren van te maken. Gekozen werd een jaartje extra te wachten om vervolgens extra groot uit te kunnen pakken.

Metallica

De twee bands die zaterdag zullen spelen hebben zich als tributeband al zeer verdienstelijk gemaakt. Present Danger gunde Den Bolder twee jaar geleden de primeur van een complete set als Metallica tribute. De band speelt normaal vooral eigen metal nummers met jaarlijkse een uitstapje naar de Top100 in Made. Dat de muziek van Metallica de band uit Kaatsheuvel goed ligt, bleek uit een laaiend enthousiaste zaal twee jaar geleden. Sindsdien speelt Present Danger regelmatig als Metallica tribute.

Liefhebbers van de muziek van de Duitse band Rammstein zullen ongetwijfeld de tribute Stahlzeit kennen. De band wordt gezien als de beste tribute van Rammstein waarbij zelfs de show met vuurwerk en bommen het echte werk benadert. De muziek van Rammstein kan gezien worden als een soort van techno metal die in de meeste gevallen opzwepend werkt. Oftewel: helemaal uit je dak gaan.

Bolderpop richt zich op de grote scene die er in de regio van Waspik voor deze muziek is. De kaartverkoop loopt dan ook al goed. ‘Masters of Rock part II’ wordt gehouden op zaterdag 9 december in Den Bolder in Waspik. De avond begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop à 12,50 euro bij Den Bolder (Schoolstraat 19) of telefonisch te reserveren: 0416-311346. Meer informatie is te vinden op www.bolderpop.nl.