Door Marcel Donks

Het doel van Bolderpop is gemiddeld twee keer per jaar een groot popconcert in Den Bolder te organiseren. De werkgroep probeert daarbij steeds een andere doelgroep te bereiken. Het laatste wapenfeit was een Sixtiesavond met Peter Koelewijn en George Baker, duidelijk gericht op een wat ouder publiek. Met de rockavond van aanstaande zaterdag probeert Bolderpop een breed publiek aan te trekken, hoewel de nadruk volgens organisator Barko Smits van Bolderpop waarschijnlijk zal liggen echte jongeren en dertig plus publiek.

“Het idee van deze rockavond leeft al een paar jaar binnen onze werkgroep”, vertelt Barko. “Van de Band zonder Banaan die hier al twee keer een optreden verzorgde, hoorde we dat de zaal zich uitstekend leent voor een ‘pretoptreden’. De band en het publiek staan dicht bij elkaar en er is sprake van grote interactie. Wij wilden die zaal wel eens combineren met stevige rockmuziek in ‘The Masters of Rock’.”

Present Danger

Masters of Rock wordt geopend door Present Danger uit Kaatsheuvel. De metalband van Thijs en Martijn de Jong, Joost Hamers en Gijs van Gorp gaat voor de eerste keer in haar negenjarig bestaan een volledige Metallica-set op de planken brengen. De band speelt normaliter voornamelijk eigen werk tijdens concerten, zoals ze zelf formuleren ‘toegankelijke metal’. Veel fans herkennen hierin de muziek van Metallica in de vroegere jaren: precies de nummers die de band zaterdag zal gaan spelen. “We proberen de nummers zo goed mogelijk te spelen”, vertelt Thijs. “Het publiek wil op deze avond Metallica horen en dat zullen ze krijgen ook. Wij zijn alle vier perfectionisten dus we willen de nummers echt perfect laten klinken.”

Naast Present Danger zullen Up the Irons en Action in DC een optreden verzorgen. Barko: “Up the Irons is een zeer goede tributeband van Iron Maiden. Als je de ogen tijdens een concert even sluit dan weet je niet beter of de originele band staat daar te spelen. Met Action in DC hebben we helemaal een topband binnen gehaald. Deze AC/DC tribute is bekend in Nederland en omstreken en befaamd om haar spectaculaire show, compleet met kanonnen.”

Masters of Rock wordt op zaterdag 11 december gehouden in Den Bolder. De zaal gaat open om 20.00 uur; Present Danger begint al om 21.00 uur. Er zijn nog enkele kaarten voor deze rockavond verkrijgbaar bij Den Bolder à 12,50 euro (tel. 0416-311346). Volgens Barko mag de echte liefhebber van stevige rock deze unieke avond niet missen. “We hebben een topprogrammering. Drie bands zullen herkenbare muziek van drie echte topbands perfect spelen. De oude rock zal terugkeren in Den Bolder: een vette avond in een intieme zaal.” Meer informatie is te vinden op internet: www.denbolder.nl.