Het feestje van Bolderpop komt eigenlijk een jaar te laat. Vorig jaar bestond de zeskoppige werkgroep van Den Bolder vijf jaar, maar door het drukke programma van Waspik 750 werd het jubileumconcert uitgesteld. Extra tijd dus voor de werkgroep om na te denken over een goede line-up. Barko Smits van Bolderpop: “Het stond vast dat we een keer groots uit zouden pakken, dus niet in Den Bolder maar in een grote tent. We hebben geïnformeerd naar grote namen zoals Golden Earring en Rowwen Hèze. Daar komt financieel en organisatorisch echter zo veel bij kijken dat we het over een andere boeg hebben gegooid.”

Die andere boeg is RockAfslag 35 geworden, een vervolg op de twee ‘Masters of Rock’ avonden die Bolderpop eerder organiseerde. Liefhebbers van harde rockmuziek genoten toen in een uitverkochte Den Bolder van tributebands die muziek speelden van onder andere Iron Maiden en Metallica. Zeker met het succes van Present Danger in de Dommelsch Clash of the Coverbands denkt Bolderpop een goede zet gedaan te hebben. “Er is in deze regio veel animo voor rockmuziek. Concerten zij bijna overal uitverkocht. De bands die bij ons komen spelen, hebben allemaal al eens een keer op een Bolderpop avond gespeeld. Action in DC geeft een indrukwekkende show (met kanonnen) van AC/DC, Present Danger is haast nog beter dan Metallica en een optreden van Stahlzeit als Rammstein vergeet je nooit meer. Oftewel: we hebben een topprogramma!”

RockAfslag 35 wordt gehouden op zaterdag 6 september in een grote tent aan de Dijkeindeweg in Waspik (bij afslag 35 van de A59). Het concert begint om 19.30 uur. Kaarten voor het concert zijn te koop voor 15 euro op de volgende adressen: Den Bolder (Waspik), Boek & Co (Loon op Zand), Music Store (Raamsdonksveer) en De Boxer (Tilburg). Toegang is vanaf 16 jaar. Meer informatie is te vinden op www.bolderpop.nl.