PD METALLICA TRIBUTE

Omdat vaak de vergelijking werd gemaakt met Metallica besloot de band om zich te richten op de Metallica tribute. In 2008 won de band de finale van de landelijke bandcompetitie Clash of the Coverbands en ontving Thijs de award als beste gitarist. Sindsdien staat de band als Metallica tribute op mooie festivals en poppodia in de Benelux en Duitsland met als hoogtepunten het Spa Tribute Festival voor 8000 toeschouwers. Daar ging een optreden op Graspop Metal Meeting 2015 te Dessel (België) nog eens dik over- heen met 16.000 super enthousiaste metalheads

EIGEN REPERTOIRE                    

2012 heeft de band geruime tijd doorgebracht in de opnamestudio (Swamp, Raamsdonk) waar een compleet nieuw album is opgenomen. Hierbij hebben de technici Stephen van Haestregt (Within Temptation) en Edwin Balogh (Tamas en Omega) een belangrijk aandeel in de productie gehad. Het geproduceerde album draagt de naam Face the Truth. De kritieken zijn positief en het album is inmiddels al vele malen over de toonbank gegaan in binnen- en buitenland. Present Danger is in 2013, naast de optredens als Metallica tributeband, gestart met een albumtour. Deze albumtour kreeg eind januari 2014, als kroon op alle inspanning, zijn vervolg in de USA (California/Los Angeles & Nevada/Las Vegas) met een 15-daagse tour. En nu bestaat de band 20 jaar. In 1996 gestart door de broers Martijn en Thijs de Jong en hun vrienden Gijs van Gorp en Joost Hamers. Na 14 jaar besloot gitarist Joost de band te verlaten om meer aandacht te kunnen besteden aan gezin en werk. Zijn plaats werd voor een jaar ingenomen door de geluidsman, Mike de Kruijff, die daarna het stokje overgaf aan de huidige gitarist Maikel Netten.

En dan: na 19 jaar kan Gijs het spelen en vele repeteren niet meer combineren met zijn drukke bouwbedrijf en moet hij stoppen. Na een supersnelle inwerkperiode is Raymond Netten, de broer van, gaan bassen. Raymond is ook al 20 jaar actief in het muziekwereldje als gitarist maar hij heeft weinig moeite gehad met de overschakeling naar de bas. Present-Danger is nu compleet met de broers De Jong en Netten en dat geeft garanties voor de toekomst. De kracht van de band is dat het als team klopt. Veel plezier met elkaar, onderweg in de bus naar de optredens, tijdens de repetities en daarnaast nog super serieus bezig zijn met muziek maken waar steeds getracht wordt om het naar een hoger level te tillen.

EIGEN GITAARLUN

Al enkele jaren heeft Thijs zijn ei- gen gitaarlijn bij het gitaarmerk Brandin van Q-guitars. Dit betreft het model Iron Rain. Ook heeft Maikel inmiddels een volledig endorsement van dit gitaarmerk.

1996 - 2016

Het 20-jarige bestaan gaat zeker niet onopgemerkt voorbij, maar wordt gevierd met een spetteren- de show in De Tavenu te Waalwijk. Het feest wordt compleet gemaakt met medewerking van de bevriende bands Sweet Vendetta en De Manne van de Leesmap.