“Dat hebben we geweten”, vertelt zanger en gitarist Thijs de Jong van Present Danger. “De mensen van Rock for Vets waren erg onder de indruk van het nummer: “Hey man, this is about us!”. Bovendien vonden ze mijn op maat gemaakte camogitaar helemaal geweldig. We hebben nog wat spullen naar Amerika gestuurd en dat heeft geleid tot een uitnodiging om die kant op te komen voor een korte tour. Daarmee komt er voor ons een lang gekoesterde droom uit!”

Rock for Vets is een organisatie van vrijwilligers in Long Beach Californië die muziekles en bandcoaching geeft aan veteranen in het VA Military Hospital. Hieruit is de ‘Rock for Vets band’ ontstaan, die regelmatig benefietconcerten en optredens op festivals voor andere organisaties geeft. Naar verwachting al de samenwerking niet alleen resulteren in de Present Danger tour in Amerika, maar ook in een blijvende samenwerking met de Kaatsheuvelse metalband, Q-guitars en Music’scool in Waalwijk. “De tour krijgt ook een officieel tintje. Er gaat namelijk een afgevaardigde mee van de Nederlandse Veteranen Vereniging om te praten over een Nederlandse of Europese afdeling van Rock for Vets: hiervoor is al serieus interesse. Wie weet dus wat er nog uit voortvloeit.”

Voorlopig staan er twee shows op het programma met de ‘Rock for Vets band’ in het voorprogramma, twee shows in Phoenix samen met Black Widow Kiss, een show in Long Beach en een optreden in Hollywood in de Sam Ash musicstore (een van de grootste muziekinstrumenten winkelketens van Amerika). Ook staat er een optreden met interview voor een radiostation en een voor de TV show ‘Road dogs’. “Die show wordt uitgezonden in vijftig grote steden in de VS: hoe gaaf is dat? Waarschijnlijk hebben we ook nog een optreden in Las Vegas. Het wordt dus hard werken in die twee weken, maar dat is ook de bedoeling. We willen elke minuut van de dag spelen. Want één droom komt nu uit: we gaan naar Amerika. Nu gaan we werken aan de tweede droom: doorbreken in de USA!” Aan het enthousiasme van de band zal het niet liggen. De belevenissen van Present Danger in Amerika zijn te volgen op de website en Facebookpagina van de band.