Rock am Esch Tubbergen

Beschrijving

Za 27 augustus Rock am Esch Tubbergen

FESTIVALTERREIN

Betreed het weiland van de familie Frons aan de Haarweg/Hekkertsweg in Tubbergen. Een heus paradijs, gelegen in het prachtige Twente. Geniet hier van de zon en van elkaar tijdens Rock am Esch, het splinternieuwe muziekfestival dat Tubbergen rijk is.

Languit in het gras liggen en langzaam wegdoezelen, meezingen met één van de topacts of duik die moshpit in. Geniet van een koud biertje (of twee) of vul je maag bij één van de foodstands op het terrein.

Gooi je zorgen over boord en beleef samen met je vrienden de dag van je leven. Niets hoeft, alles mag. Proost op een fantastische dag!

OVER ROCK AM ESCH

Het idee om een muziekfestival te organiseren is ontstaan tijdens een zomerse barbecue onderaan de Tubbergse Esch. Als organisatie bezoeken we regelmatig festivals, maar zelden in de Gemeente Tubbergen. Een beetje zonde natuurlijk. Een rockfestival, livemuziek met lokale bands. Daar dachten we aan. In stilte – een enkeling die het wist – werd er gewerkt aan een nieuw pareltje voor festival minnend Tubbergen. Helaas kwam het festival in 2020 en 2021 niet van de grond vanwege Covid-19.

Het is de bedoeling dat het dit jaar wél gaat rocken in Tubbergen. Op zaterdag 27 augustus 2022 vieren we zowel de zomer als de eerste editie van Rock am Esch!

Begonnen als hardrock coverband, maar al snel een behoorlijk eigen repertoire opgebouwd wat resulteerde in het uitbrengen van vier albums en twee singles. Daarnaast is de band in 2007 gestart als Metallica tribute en er wordt sindsdien een wervelende tributeshow gebracht op vele festivals en podia in binnen en buitenland. Met als hoogtepunten een tour in de VS (Los Angeles en Las Vegas), Bospop, Graspop Metal Meeting Dessel (België) 2015 en 2018, support show Five Finger Death Punch en the Fo Festiv in Martigny (Zwitserland).

Ook is de band vaak te zien op de podia van de Legends of Rock tour, andere festivals en rockcafés. Present Danger heeft zich ontwikkeld als de “Number One” Metallica tribute. Groots op festivals en intiem in de kroeg!

Present Danger is:

  • Vocals / leadguitar: Thijs de Jong
  • Guitar: Bob van den Elshout
  • Drums / backing vocals: Martijn de Jong
  • Bass/ backing vocals: Raymond Netten

Locatie informatie

Tubbergen

Straat
Kapsweg 3
Plaats
Tubbergen